Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuwsbrief april 2018

Gepost 2018/10/06

Het is alweer een tijd geleden dat wij ons hebben gepresenteerd als energiecoöperatie Wijdemeren. Het team groeit nog steeds, de vraag naar gesprekken met de energiecoaches ook. En de energietransitie komt steeds meer in het nieuws. En daarbij komt ook nog dat de gaswinning in Groningen gaat stoppen. Een extra stimulans om met alternatieven aan de slag te gaan. Wat kunnen we allemaal doen? Als energiecoöperatie richten we ons op energiebewustzijn, energiebesparing en energieopwekking. En dat doen we graag samen met u. De energietransitie Wijdemeren is een vraagstuk van ons allemaal. 

 

Dorpsgesprek energietransitie Nederhorst den Berg

Op vrijdagavond 1 juni organiseren we een dorpsgesprek in de Bergplaats in Nederhorst den Berg. Dat lijkt ver weg, maar juist de stappen vooraf vragen aandacht en tijd. Zo zijn we inmiddels hard bezig met het zoeken naar ambassadeurs die zoveel mogelijk mensen gaan uitnodigen en motiveren om te komen. Wilt u meehelpen?
We gaan ook op zoek naar wat er al is in Nederhorst den Berg. Hebt u een energiezuinig of energieneutraal huis? Hebt u plannen? Wat weet u van uw eigen straat?  Zou u samen met de mensen bij u in de straat een actie willen ondernemen? Laat het ons weten!

 

Straatacties in heel Wijdemeren

Maar we gaan natuurlijk niet alleen in Nederhorst den Berg aan de slag. We zijn op zoek naar ambassadeurs in heel Wijdemeren die hun eigen straat willen mobiliseren. We komen graag langs om met uw straat in gesprek te gaan over de mogelijkheden van een energietransitie. Wat doet u zelf in uw eigen huis en wat kunt u samen met de buren doen? Daar is nog een hoop in te ontdekken.

Voorbeelden

Binnenkort gaan we twee energieneutrale huizen bezoeken. Kent u ook voorbeelden van energiezuinige of energieneutrale huizen dan horen we dat graag. We verzamelen voorbeelden op platform energietransitie Wijdemeren

 

 

Gezocht energiecoaches

We zijn dringend op zoek naar extra energiecoaches. Bewoners die als ervaringsdeskundige of vrijwillige professional
in gesprek gaan met andere bewoners en meekijken naar de stappen die gezet kunnen worden. 
Op dinsdagavond 10 april organiseren we 
samen met energiecoöperatie HilverZon 
een cursus voor energiecoaches.
Denkt u erover om u in te zetten als vrijwillige energiecoach? Laat het snel weten dan kunt u nog meedoen met de cursus.
Onze huidige energiecoaches Rob Koedijker, Frank van Ruitenbeek en Pieter Knijff vertellen

u er graag meer over. 

Energiebesparing

Wat kunt u nu al doen in uw eigen huis?
Hebt u ledverlichting of een energiezuinige warmwatervoorziening? Wilt u overstappen op elektrisch koken? Denkt u aan vloer-, muur- of dakisolatie? Hoe isolerend is uw glas? Welke stappen zijn haalbaar voor u om mee te beginnen?

Energieopwekking

Hebt u geen ruimte voor zonnepanelen op uw eigen dak dan is participeren in een collectief dak met zonnepanelen misschien een optie
voor u. We zijn op dit moment enkele daken
aan het onderzoeken. Voor elk dak moeten we namelijk eerst onderzoeken of het dak sterk genoeg is om zonnepanelen te plaatsen en of het dak minimaal 15-20 jaar onderhoudsvrij is. We hopen binnenkort met een eerste zonnedak te kunnen starten. Dan kunt u participaties kopen. Heeft u interesse? Neem gerust contact op als u meer wilt weten en deel wilt nemen.